top of page
diotrol-logo.png
AdobeStock_77946164.jpeg

Kiitos mielenkiinnostasi tuotteisiimme.

 

Suojaa hirret ajoissa - sveitsiläinen Diotrol AG on keskittynyt hirsitalojen suojaukseen

 

Sekä liian kuiva, että liian kostea huoneilma tekee ihmisen olon tukalaksi. Maalaamaton hirsi- tai paneeliseinä kykenee sitomaan huoneilmasta kosteutta vesihöyrynä ja luovuttamaan sitä myös takaisin, kun sisäilma on kuiva. Sanotaan, että ”hirsitalo hengittää”.

Kosteutta sitovan rakenteen voi pilata, jos puu verhoillaan vesihöyryä läpäisemättömällä pinnoitteella. Hirsiseinän kuivuminen tasapainokosteuteen kestää yleensä useamman vuoden. Myös tämä edellyttää, että sisäpuolen pinnoite on vesihöyrynläpäisevä.

 

Havupuu päivettyy auringossa tosi nopeasti. Puupintojen käsittely ulkopuolelta pohjustepuunsuojalla muistetaan yleensä tehdä suhteellisen pian pystytyksen jälkeen.

Vielä tärkeämpää ja kiireellisempää on mielestäni käsitellä seinät sisäpuolelta uv-suoja-aineella. Jo kellastuneen seinän palauttaminen vaaleammaksi, saati alkuperäiseksi, vaati useimmiten kohtuuttoman paljon työtä.

 

Diotrol Aqua Sun-Ex Finish ONE on erikoistuote sisäpuolen havupuupintojen käsittelyyn. Kertakäsittely suojaa vaaleaa havupuuta UV-säteilyltä. Tuotteella on M1-hyväksyntä. Sen vesihöyryn diffuusiovastus on olematon. Kuullotteella Sun-Ex Finish ONE saa aikaan laadukasta valmista pintaa, sen käyttö säästää aikaa ja rahaa.

 

Suojauksessa auringon säteilyltä on erittäin tärkeää käsittelyn ajoitus. Tilaa uv-suoja-aine ajoissa. Jos käsittely ei onnistu pystytysvaiheessa, katto ei ole vielä päällä tai i/o-aukkoja suljettu, tulee arvokas hirsirunko suojata auringolta tummin muovein. Suunnitelmallista suojausta, osana kuivaketjuajattelua, edellyttää jo rakennuaikainen kosteudenhallintakin.

 

Annan mielelläni lisätietoa ratkaisuistamme uv-suojaukseen, myös ammattilaisten tarpeisiin.

 

Säältä suojassa – satoi tai paistoi

 

Ystävällisesti
Pekka Matilainen
Diotrol AG

pekka.matilainen@gmail.com

+358 (0)400 588 888

IMG_9007-2 edit_bearbeitet.jpg

Pekka Matilainen

M +358 400 588 888

E pekka.matilainen@gmail.com

Espoo, Finland

Kiitos!

bottom of page